Wat we doen

Wat we doen | Bam-mam

Wat we doen

Vereniging Bam-mam heeft als doelstelling om Bewust Alleenstaande Moeders, en vrouwen die het bewust alleenstaand moederschap overwegen, met elkaar in contact te brengen. Dat doen we zowel verenigingsbreed, als één grote community van solomoeders en wensmoeders. En in kleinere groepen die ingedeeld kunnen zijn op basis van waar leden staan in hun traject richting het bewust alleenstaand moederschap, op basis van woonplaats of op basis van interesse in specifieke onderwerpen. Contacten worden zowel digitaal onderhouden op het eigen, besloten platform van Bam-mam, als via landelijke, regionale en groepsbijeenkomsten en ontmoetingen.

Groepen

Op dit moment zijn er meer dan 50 groepen actief op het platform van Bam-mam waar bewust alleenstaande (wens)moeders elkaar ontmoeten, bevragen, ervaringen delen en contacten leggen.

De fasegroepen zijn ingedeeld op basis van de verschillende stadia in het traject om bewust alleenstaand moeder te worden. Dus of je je nog aan het oriënteren bent, bezig bent met pogen, zwanger bent of al moeder bent: er is altijd een groep om andere leden in dezelfde fase te leren kennen. De groepen voor moeders worden ingedeeld op geboortedatum van de kinderen, om jou de kans te geven een netwerk op te bouwen van moeders met kinderen in dezelfde leeftijd. En het contact met andere donorkinderen voor jouw kinderen ook zo waardevol mogelijk te laten zijn.

De regiogroepen zijn bedoeld voor leden in alle stadia van hun traject en bieden de kans in contact te komen met andere bammers die bij jou in de buurt wonen. Er is een regiogroep voor elke provincie van Nederland. En veel regiogroepen hebben nog subgroepen voor grotere steden of subregio’s in die provincie. De regiogroepen zijn met name gericht op persoonlijke ontmoetingen. Regionale Bam-mam bijeenkomsten, de zogenoemde livechats, maar ook door leden georganiseerde kleinschalige ontmoetingen.

De themagroepen verenigen leden uit alle fases van hun traject rond een specifiek thema. Hier stel je laagdrempelig je vragen over onderwerpen zoals de keuze voor een bekende of onbekende donor, co-ouderschap met een homostel, het overwegen of hebben van meer dan één kind als alleenstaande moeder, of het ontmoeten van een partner en het betrekken van hem/haar in het leven van jezelf en je kind(eren).

Groepen | wat we doen | Bam-mam
Community Platform | wat we doen | Bam-mam

Ledenplatform

Vereniging Bam-mam heeft sinds augustus 2021 beschikking over haar eigen platform waar leden met elkaar in contact kunnen komen. Al het gebruiksgemak van social media maar dan in een volledige besloten en veilige omgeving waar je zonder zorgen over privacy informatie en foto’s van jezelf en je kind(eren) kunt delen. Een tijdlijn voor de laatste berichten die gepost zijn in één van de verenigingsbrede kanalen of groepen waar je lid van bent, een ingebouwde chatfunctie voor gesprekken met individuele leden of groepschats, uitgebreide profielpagina’s en een evenementen- kalender: ons ledenplatform dat gehost wordt door Plek heeft het allemaal! Als app voor Android of iPhone, of door via deze website in te loggen op het afschermde ledenportaal.

Ontmoetingen

Het lidmaatschap van Vereniging Bam-mam draait niet alleen om digitale contacten, we willen leden juist ook de mogelijkheid bieden om een echt sociaal netwerk op te bouwen. Daarom worden er landelijke activiteiten georganiseerd voor de hele vereniging, maar ook bijeenkomsten op regionaal niveau en ontmoetingen in kleine of grotere groepen. 

De persoonlijke contacten die voortkomen uit het digitaal kennis maken en ervaringen uitwisselen zijn de kracht van Bam-mam en hebben al veel langdurige vriendschappen opgeleverd!

Ontmoetingen | wat we doen | Bam-mam
Kinderen | wat we doen | Bam-mam

Kinderen

De vereniging is opgezet voor en door bewust alleenstaande moeders, maar in het verlengde van de contacten tussen de moeders biedt Bam-mam ook onze kinderen een plek om op te groeien met andere donorkinderen. Waar het de normaalste zaak van de wereld is dat ze geen papa hebben. En met wie ze op latere leeftijd van gedachten kunnen wisselen over zaken als het wel of niet willen ontmoeten van hun donor of het omgaan met halfbroertjes en -zusjes.

Ben jij op zoek naar contact met andere bewust alleenstaande moeders of wensmoeders?
Word dan nu proeflid van Vereniging Bam-mam en krijg twee maanden toegang tot ons platform en onze activiteiten!

Ben jij op zoek naar contact met andere bewust alleenstaande moeders of wensmoeders? Word dan nu proeflid van Vereniging Bam-mam en krijg twee maanden toegang tot ons platform en onze activiteiten!

“Mijn zoon van 11 en ik voelen ons allebei echt thuis bij de vereniging.”

Margreet

“Mijn lidmaatschap heeft mij nieuwe vriendschappen, veel begrip voor mijn situatie, en antwoorden op de vele vragen die ik had rondom het alleenstaande moederschap gebracht.”

Monique

“Het is fijn om ervaringen en vragen te delen met vrouwen die hetzelfde meemaken en doen.” 

Marije